Διακρανιακός Παλμικός Ερεθιστής (TPS)

tcs-tps-neuro

Το τελευταίο επίτευγμα της παρεμβατικής νευρολογίας. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το 2013 με στόχο να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της εφαρμογής των υπερήχων στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πράγματι μετά από μία πενταετία τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν οδήγησαν στην απόκτηση πιστοποιητικού CE mark από την ευρωπαϊκή ένωση για την ασφαλή εφαρμογή της μεθόδου σε ασθενείς με νόσο Alzheimer σε  αρχικά και μέσα στάδια.

Πρόσφατα το 2023 δόθηκε άδεια από το FDA για ερευνητικούς καθαρά σκοπούς να εγκατασταθεί το πρώτο μηχάνημα σε ένα αρχικά κέντρο και στις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.

ΣΉΜΕΡΑ οι μελέτες έχουν διευρυνθεί εκτός από την νόσο Alzheimer και σε άλλα πεδία όπως η νόσος Parkinson, σε ασθενείς με άλλες μορφές άνοιας, στο νευροπαθητικό πόνο, στην κατάθλιψη σε ασθενείς μετά από λοίμωξη covid σε παιδιά με αυτισμό, ADHD και το εύρος της έρευνας διευρύνεται συνεχώς.

Η θεραπεία με τους υπερήχους καλύπτει όλο τον εγκέφαλο και τα κύματα διαχέονται μέσω των δικτύων του εγκεφάλου σε όλο το παρέγχυμα.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της αιμάτωσης και του μεταβολισμού, η προαγωγή της νευροπλαστικότητας και η αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού επιτρέποντας στις ουσίες να περάσουν πιο εύκολα στο όργανο στόχο, τον εγκέφαλο.

Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται με την βοήθεια νευροπλοηγού και την χρήση μαγνητικής τομογραφίας.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι αφορά μία ασφαλή μέθοδο με ασήμαντες παρενέργειες και σημαντικό βαθμό ικανοποίησης των θεραπευμένων και των συγγενών τους.

Οι συνεδρίες για τη νόσο Alzheimer διαρκούν 30 λεπτά και γίνονται 6 σε δύο εβδομάδες και μετά άλλες τρείς ανά μήνα.

Στη συνέχεια μπορεί να μπει ο ασθενής με νόσο Alzheimer σε πρόγραμμα συντήρησης με μία συνεδρία ανά 6 εβδομάδες.

Δεν απαιτείται νοσηλεία, είναι αναίμακτη και ανώδυνη.

Η μέθοδος στόχο έχει να συνδράμει σαν ένα επιπλέον όπλο πέραν των φαρμάκων στην προσπάθεια του κλινικού ιατρού να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου Alzheimer και να βελτιώσει πολλά στοιχεία της καθημερινότητας του ασθενή.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας
ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ

Άλλες μέθοδοι & εφαρμογές

Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθιστής TMS

 

Αποτελεί μία παλαιότερη μέθοδο η οποία πλέον έχει σημαντικότατη τεκμηρίωση σε διάφορες παθήσεις του εγκεφάλου.

Το εύρος των θεραπειών αφορά την κατάθλιψη, τις εξαρτήσεις και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με επίσημη άδεια και από το FDA αλλά και σε αντιμετώπιση άλλων παθήσεων όπως του νευροπαθητικού πόνου, άλλων κεφαλαλγιών, στην αποκατάσταση αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς και ορθοπεδικών παθήσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Και εδώ είναι σε εξέλιξη αρκετές μελέτες για την άνοια, το πάρκινσον αλλά και συνδυασμός της μεθόδου κυρίως με το TPS.

Εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του μαγνητικού πεδίου να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ερεθίζουμε τις νευρικές οδούς βελτιώνοντας την εγκεφαλική λειτουργία και την νευροπλαστικότητα δημιουργώντας πιο βατά μονοπάτια στον εγκέφαλο.

Διακρανιακός Ηλεκτρικός Ερεθισμός TDCS

 

Αφορά ουσιαστικά στην εφαρμογή μικρορεύματος στον εγκέφαλο με επιφανειακά ηλεκτρόδια.
Τοποθετούμε ένα ηλεκτρόδιο εισόδου και ένα εξόδου προκειμένου να δημιουργηθεί μία κίνηση ηλεκτρισμού μέσα από τον εγκέφαλο, τροποποιώντας την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης, με σκοπό να παρέμβουμε στην οργάνωση του εγκεφάλου και των κυκλωμάτων του.

Αφορά μία ασφαλή, αναίμακτη και ακίνδυνη μέθοδο και η εφαρμογή γίνεται σε 5 με 10 συνεδρίες των 20 περίπου λεπτών, και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Οι εφαρμογές είναι πολλές και διαρκώς πληθαίνουν με κυριότερες την κεφαλαλγία, την κατάθλιψη, τον νευροπαθητικό πόνο, και την εφαρμογή της θεραπείας κατά την διάρκεια προγράμματος αποκατάστασης κυρίως σε λογοθεραπευτικές και εργοθεραπευτικές συνεδρίες.

Βρισκόμαστε κοντά σας

Με σκοπό να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, δημιουργήσαμε τρία κέντρα στην Αθήνα. Στα βόρεια προάστια στη Νέα Ερυθραία, στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στα νότια προάστια στην Αργυρούπολη. Επιπλέον λειτουργεί ιατρείο και στη Λάρισα.

Η μακρόχρονη εμπειρία του ιατρικού και επιστημονικού μας δυναμικού και οι άριστες συνθήκες εξυπηρέτησης, διασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας.

Δυνατότητα εξυπηρέτησης αφαλισμένων ΕΟΠΥΥ και συνεργασία με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ιωάννης Καψαλάκης

Καψαλάκης Ιωάννης - Νευρολόγος

Νευρολόγος, νευροφυσιολόγος με εξειδίκευση στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ειδικεύθηκε στη νευρολογία στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στο Atlanta Institute of Clinical Neurophysiology: “Fellowship in Neurophysiologic Intraoperative Monitoring’’
και στο Cleveland Clinic Foundation: «Clinical Neurophysiology / EEG”.

Επιστημονικός συνεργάτης της νευρολογικής κλινικής του Γ. Γεννηματάς έως το 2012 και της Νευροχειρουργικής Κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Υπεύθυνος του νευροφυσιολογικού τμήματος των διαγνωστικών κέντρων “Εγκέφαλος” Euromedica, Affidea, και της Ψυχιατρικής Κλινικής ΓΑΛΗΝΗ.
Ιατρός της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής από το 2002-2020. Θεράπων Ιατρός Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Συνεργάτης Ιατρός νοσοκομείων: ΥΓΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Υπεύθυνος τμήματος Νευροαποκατάστασης Κέντρων Αποκατάστασης Ιατρική Άσκηση.

klinikes-kapsalakis

Συνεργασία με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες

  • atlantiki-enosi

  • axa

  • prime

  • interamerican

  • minetta

  • allianz

  • europaiki-pisti

  • diners-healthclub

  • ethniki-asfalistiki

  • international-life

  • generalli

  • eurolife

  • groupama

  • nn

  • alphalife

  • ims-health

  • metlife

  • nhs

  • edoeap-sm

Συνεργασία με δημόσια ταμεία

  • eoppy

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινώνηστε με τους ειδικούς

Επικοινωνία